دراین مطلب قصد داریم در مورد خرید ساعت مچی صحبت کنیم. و نکات و ویژگی هایی که در زمان خرید باید به آن توجه کنیم را بیان کنیم.
ساعت مچی
ساعت مچی (به انگلیسی: Watch) گونهای از ساعت است که به مچ دست بسته میشود. ساعت مچی یک ساعت قابل حمل است که توسط یک فرد حمل یا پوشیده میشود. این وسیله طراحی شده تا علیرغم حرکات ناشی از فعالیتهای شخصی، کارکردی مداوم داشته باشد. یک ساعت مچی به گونهای طراحی شدهاست که در اطراف مچ دست قرار میگیرد و توسط بند ساعت یا انواع دیگر دستبند، از جملهبندهای فلزی، بندهای چرمی یا هر نوع دیگر دستبند، به دست وصل میشود.
در گونههای جدید بر روی ساعت مچیها علاوه بر زمان، تاریخ (روز، ماه و سال) و امکانات دیگر نیز وجود دارد.
بهطور کلی ساعتهای مچی را در نگاه اول میتوان به دو دسته ساعت مکانیکی و ساعت کوارتز طبقهبندی کرد. ساعتهای کوارتز دارای یک موتور هستند که به وسیلهٔ باتری کار کرده و ساعتهای مکانیکی دارای موتور با ساختار مکانیکی هستند و به باتری احتیاجی ندارند.
نکات و ویژگی های مهم در هنگام خرید ساعت مچی:
در هنگام خرید ساعت مچی حتما به ویژگی های زیر دقت کنید.
- گرد
- مستطیل
- مربع
- غیره
- بیضی
- ۸ ضلعی
- مثلثی
- سگکی ساده
- ضامن دار (کلیپسی)
- تاشو با محافظ
- سگکی قلابدار
- قفل مخفی
- کلیپسی ساده
- دستبندی
- کشی
- مغناطیسی
تکنولوژی ساخت:
- الکترونیکی (کوارتز): ساعتهای کوارتز دارای یک موتور هستند که به وسیلهٔ باتری کار کرده.
- اتوماتیک: عبارتند از ساعتهایی که با تکانهای پی در پی که در دست ایجاد میشوند کار میکنند.
- کینتیک: این ساعت قدرت مولدی همانند ساعت های اتوماتیک و دقت و صحت کوارتز را همزمان داراست.
جنس شیشه: جنس شیشه ساعت میتواند از انواع زیر باشد:
- معدنی
- رزین
- پلاستیک
- یاقوت
مقاوم در برابر آب: این ویژگی بسیار کاربردی است که بعض ساعت ها دارا می باشند. و شما هنگام خرید ساعت مچی باید به ان توجه کنید.
جنس بدنه: جنس بدنه ساعت هم میتوان شامل انواع زیر باشد:
- پلاستیک
- رزین
- فلز
- لاستیکی
- برنج
جنس بند: جنس بند ساعت هم شامل موارد زیر است:
- لاستیکی
- پلاستیک
- رزین
- سیلیکون
- فلزی
- چرم
- برزنت
- پارچهای
- جیر
انواع ساعت بر اساس نحوهٔ کارکرد
ساعت یا زماننما یک ابزار برای نمایش و اندازهگیری و تعیین زمان است. این وسیله از قدیمیترین اختراعات بهشمار میرود.
ساعت ستارهای
ساعت ستارهای به اندازهگیری و تشخیص و تطبیق زمان در شب به وسیلهٔ ستارگانی شاخص گفته میشود. این روش معمولاً به کمک ستاره قطبی بهعنوان یک نقطهٔ ثابت، با مقایسه و سنجش جابجایی بعضی ستارگان دب اکبر در هر فصل نسبت به زمان متعارف است. کارکرد این ساعت بیشتر با کمک حرکت ستارگان و وسیله قراردادن آنهاست. ساعت ستارهای صرفاً ساعتی شبانه است. این ساعت در زمانهای گذشته و بیشتر در مکانهایی که به ساعتهای دیگر دسترسی نبودهاست استفاده میشدهاست.
ساعتهای خورشیدی
ساعتهای خورشیدی در دوران کهن بهطور وسیع استفاده میشدهاند. این گونه از ساعت میتواند زمان را برحسب زاویه یا محل قرارگیری سایهٔ یک میله که با زاویهٔ مشخص نسبت به زمین قرار دارد، کار زمانسنجی را انجام دهد. این ساعت هم با وسیله قراردادن حرکت روزانهٔ خورشید و هم وسیلهٔ ابتکاری با استقرار شاخص مخصوص و مدرج کردن سایهٔ خورشید است. این ساعت، نقطهٔ مقابل ساعت ستارهای، صرفاً ساعتی روزانه است.
این گونه از ساعت، بهرغم قدمت آن، از دقت قابلقبولی برخوردار است و انواع دقیق آن زمان ظاهری خورشیدی را با خطای حداکثر ۱۵ دقیقه (ناشی از تابخوردن محور گردش زمین به دور خود) معین میکند. ساعتهای آفتابیِ دقیق با یک جدول یا نمودار ارائه میشوند که این خطای اندازهگیری زمان را در ماههای مختلف سال تصحیح میکند.
به گفتهٔ هرودوت، نمونههای اولیهٔ این گونه ساعت به اقوام سومری و کلدانی بازمیگردد و قدمتی حداقل ۵۰۰۰ ساله دارد.
ساعتهای آبی
ساعتآبی در کنار ساعتهای آفتابی احتمالاً قدیمیترین ساعت ساخت بشرند. مدلهای ابتدایی ساعت آبی باقیمانده از قرن ۱۶ پیش از میلاد از مصر و بابِل بهدست آمده. این گونه معمولاً از دو ظرف تشکیل شده که آب با شدت معین از یکی به دیگری میریزد. کاربردیترین ساعت آبی متعلق به ایران است زیرا نه بر اساس خرافات یا تفریح بلکه برای یک ضرورت اساسی زندگی کشاورزی و تقسیم سهام آب قنات یا آب چشمهها در مناطق کویری ساخته شدهاست. کالیستنس، مورخ یونانی ۳۲۸ پیش از میلاد، که در لشکرکشی اسکندر مقدونی به ایران همراه او بود، نوشتهاست: در اینجا (ایران)، در دهکدهها که آب را برحسب نوبت به کشاورزان برای زراعت میدهند، یک فرد از میان کشاورزان انتخاب میشود تا بر زمان نوبت (و تقسیم زمانی سهام قنات)نظارت داشته باشد.
ساعت شنی
اولین نمونههای ساعت شنی در یک نقاشی از ۱۳۳۸ پس از میلاد دیده شده. این ساعت که معمولاً برای اندازهگیری مدتزمانهای کوتاه استفاده میشده، از دو حباب شیشهای تشکیل شده که با سوراخ کوچکی به یکدیگر متصلاند. شنِ ریز به علت نیروی جاذبه به حباب پایینی میریزد. وقتی تمام شن به پایین ریخت مجموعه را برعکس میکنند تا فرایند تکرار شود.
ساعتهای مکانیکی
ساعتهای مکانیکی معمولاً نشان دهنده زمان با استفاده از زاویهها هستند. این نوع ساعتها پرکاربردترین نوع ساعت در میان مردم میباشد. رایجترین آنها ساعتهایی هستند که به صورت مدور درجهبندی شدهاست. این ساعتها به ۱۲ قسمت تقسیم شدهاند که هر کدام نشاندهندهٔ یک ساعت (عقربه ساعت شمار آن را نمایش میدهد) است. همچنین این ساعتها به ۶۰ قسمت تقسیم شدهاند که هر کدام هم میتوانند دقیقه و هم ثانیه را نمایش دهند (با استفاده از عقربههای ثانیه شمار و دقیقه شمار).
ساعت دیجیتال
ساعتهای دیجیتال به نوعی از ساعتها میگویند که زمان را با استفاده از السیدی، LED یا چراغ نشان میدهند. این ساعتها به دو صورت ۱۲ ساعته و ۲۴ ساعته هستند. این ساعتها با استفاده از مدارهای الکتریکی میتوانند زمان را محاسبه و اعلام کنند. در ساعتهای جدیدتر ساعتها خود میتوانند با استفاده از اینترنت ساعت خود را تنظیم کنند.
ساعت باینری
ساعت باینری زمان را طبق اصول باینری نشان میدهد. ساعت، دقیقه و ثانیه در دو ستون با چهار سطر نشان داده میشود. سطر اول رقم ۱، سطر دوم ۲، سطر سوم ۴، و سطر آخر رقم ۸ است. ستون سمت چپ رقم دهگان و ستون سمت راست رقم یکان را نشان میدهد که با جمع ارقام هر ستون و جمعبندی آنها با هم، عدد ساعت، دقیقه و ثانیه بهدست میآید.
ساعت اتمی
ساعت اتمی گونهای از ساعت است که فرکانس تشدید (رزونانس) استاندارد اتمی را به عنوان عنصر نگهداری زمان به کار میگیرد. این ساعتها دقیقترین ساعت و استاندارد فرکانسی بسامد شناخته شدهاند و به عنوان استانداردهای اولیه برای سرویس جهانی پخش زمان (Time Distribution Service)، برای کنترل فرکانس پخش برنامههای تلویزیونی و سامانههای موقعیتیاب جهانی (GPS) به کار میروند.
ساعتهای اتمی از پرتوافشانی (رادیو اکتیویته) استفاده نمیکنند، بلکه از نشانکهای دقیق ریزموج استفاده میکنند. نشانکهای مذکور هنگامی تولید میشوند که الکترونها در اتمها سطح انرژی خود را دگرگون میکنند و نور منتشر میشود.
انواع ساعت بر اساس اندازه و شکل
ساعتها در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارند که برای کاربردهای گوناگون ساخته شدهاند. بعضی از انواع مختلف ساعتها در زیر آورده شدهاست:
ساعت جیبی: نوعی ساعت همراه است که آن را در جیب میگذارند و معمولاً زنجیری کوچک دارد که به لباس شخص متصل میشود.
ساعت مچی: نوعی دیگر از ساعت همراه است که توسط دو یا یک بند به دور مچ بسته میشود.
ساعت دیواری: نوعی ساعت است که به دیوار نصب میکنند.
ساعت ایستاده: نوع دیگری از انواع ساعتها است که به صورت ایستاده و در گوشهای، معمولاً کنار دیوار، میگذارند. این ساعت غالباً با استفاده از آونگ زمان را اعلام میکند.
مطالب مرتبط
خرید انگشتر مردانه و زنانه + طلا و غیرطلا + حلقه ازدواج و غیره
خرید گوشواره طلا و غیر طلا انواع گوشواره + لینک خرید
خرید گردنبند طلا و غیر طلا ، انواع گردنبند به همراه لینک خرید