دراین مطلب نکات و ویژگی های مهم تلسکوپ را بیان کرده. و لینک خرید تلسکوپ را برای شما قرار خواهیم داد تا به بتوانید به راحتی خرید کنید.
تلسکوپ یا فرابین
وسیلهای برای دیدن اجرام آسمانی با استفاده از تابش الکترومغناطیس (مانند نور مرئی) بهصورت واضح و دقیق است. نخستین تلسکوپ کارا در ابتدای سدهٔ هفدهم و با استفاده از لنزهای شیشهای در هلند اختراع شد. در درازای چند دهه، تلسکوپبازتابی که از آینه استفاده میکرد اختراع شد؛ بسیاری از تلسکوپها در سدهٔ ۲۰ میلادی زاده شدند. رادیوتلسکوپ در دههٔ ۱۹۳۰ و تلسکوپ فرابنفش در سال ۱۹۶۰ از جملهٔ این اختراعات بودند. واژهٔ تلسکوپ میتواند به تمام حیطهٔ وسایل عملیاتی در سرتاسر ناحیهٔ میدان الکترومغناطیس اشاره داشته باشد.
واژهٔ تلسکوپ، از دو واژهٔ یونانی تله به معنی دور و اسکوپین به معنی دیدن، گرفته شدهاست. نخستین بار در سال ۱۶۱۱ میلادی یک ریاضیدان ایتالیایی به نام جووانی دمیزیانی که برای یکی از ابزارهای گالیلئو گالیله که در آکادمیدلینچی به نمایش گذاشته شده بود بهکار گرفته شد.
انواع تلسکوپها
واژه تلسکوپ میتواند به تمام حیطه وسایل عملیاتی درسرتاسر ناحیه میدان الکترومغناطیس اشاره داشته باشد، اما تفاوتهای عمدهای در جمعآوری نور (تابش الکترومغناطیس) توسط ستارهشناسان و منجمان در پهناهای فرکانسی مختلف وجود دارد.
تلسکوپها ممکن است براساس طول موج نوری که تشخیص میدهند، دستهبندی شوند:
- پرتو ایکس (X-ray)، استفاده از طولموج کوتاهتر از نور فرابنفش
- فرابنفش (UV)، استفاده از طولموج کوتاهتر از نور مرئی
- نوری (visible)، استفاده از نور مرئی
- فروسرخ، استفاده از طولموج بلندتر از نور مرئی
- زیرمیلیمتری(Submillimetre)، استفاده از طولموج بلندتر از نور فروسرخ
هرچه میزان طولموج، بلندتر میشود، استفاده از فناوری آنتن برای تعامل با تابش الکترومغناطیس آسانتر میشود. حتی ممکن است برای دریافت آنها بتوان آنتنهای بسیار کوچکی ساخت. نورهای نزدیک به طولموج فرابنفش را میتوان بسیار شبیه به نور مرئی بکارگرفت. با این حال در محدوده نور فروسرخ دور و زیرمیلیمتر، تلسکوپها میتواند بیشتر شبیه یک تلسکوپ رادیویی به کار گرفته شوند. برای نمونه، تلسکوپِ جِیمز کلارک ماکسول میتواند با استفاده از یک آنتن سهمی آلومینیومی، از طولموجِ ۳ میکرومتر(۰٫۰۰۳ میلیمتر) تا ۲۰۰۰ میکرومتر(۲ میلیمتر) را مشاهده کند. از سوی دیگر، تلسکوپ فضایی اسپیتزر، با استفاده از یک آینه بازتابنده (بازتاب نوری)، از طولموج ۳ میکرومتر(۰٫۰۰۳ میلیمتر) تا ۱۸۰ میکرومتر(۰٫۱۸ میلیمتر) را مشاهده میکند. همچنین با استفاده از بازتابهای نوری، تلسکوپ فضایی هابل، توسط دوربین دید گسترده ۳، توان مشاهده طول موجهای بین ۲ میکرومتر(۰٫۰۰۲ میلیمتر) تا ۱٫۷ میکرومتر(۰٫۰۰۱۷ میلیمتر)، از محدوده نور فرابنفش تا فروسرخ را دارد.
- تصویرساز فرنل (Fresnel Imager)، یک فناوری لنز نوری
- تجهیزات نوری اشعه ایکس(X-ray optics)، برای برخی از طولموجهای اشعه ایکس
ˌ
یکی دیگر دستآوردها در طراحی تلسکوپ، و برای افزایش انرژی فوتونها (طولموج کوتاهتر و فرکانس(بسامد) بالاتر) استفاده از یک بازتابنده کامل نوری است. تلسکوپهایی مانند تریس(TRACE) و سوهو(SOHO)، از آیینههای ویژهای برای تشدید انعکاس پرتو فرابنفش استفاده میکنند، به همین دلیل تولید تفکیکپذیری بالاتر و وضوح بیشتر تصاویر از این تلسکوپها ممکن شدهاست. دهانه بزرگتر تنها به معنی جمعآوری نور بیشتر نیست، بلکه تلسکوپ را قادر به تفکیکپذیری زاویهای دقیقتری میکند.
تلسکوپها همچنین بر اساس محل قرارگیری نیز دستهبندی میشوند: نوع زمینی، تلسکوپ فضایی یا تلسکوپ پروازی(Flying telescope) یا بر پایهٔ استفاده توسط منجمان حرفهای یا آماتور.
انواع تلسکوپ:
- تلسکوپ نوری
- تلسکوپهای شکستی
- تلسکوپ شکستی آکروماتیک
- تلسکوپ شکستی آپوکروماتیک
- تلسکوپهای بازتابی
- تلسکوپ نیوتنی
- تلسکوپ کاسگرین
- تلسکوپهای شکستی-بازتابی
- تلسکوپ اشمیت
- تلسکوپ اشمیت-کاسگرین
چنانچه قصد خرید تلسکوپ را دارین بر بروی لینک زیر کلیک کنید تا قیمت روز انواع تلسکوپ را مشاهده کنید.
تاریخچه تلسکوپ
این ایده که اجرام سماوی میتوانند تشعشعات رادیویی داشته باشند نخستین بار توسط معادله ماکسول نشان داده شد که تشعشعات رادیویی از ستارگان میتوانند با هر طول موجی وجود داشته باشند.
بسیاری از دانشمندان برجسته مانند توماس الوا ادیسون، الیور جوزف لوج و ماکس پلانک پیشبینی کرده بودنند که خورشید دارای تشعشعات رادیویی است. حتی لوج سعی کرد که سیگنالهای خورشیدی را دریافت کند ولی به دلیل مشکلات دستگاهش در این امر موفق نبود.
اولین تشعشعات دریافت شده از یک منبع رادیویی در فضا که بهطور اتفاقی در اوایل دهه ۳۰ ثبت شد. که به وسیله کارل گوت جانسکی انجام شد. او که به عنوان یک مهندس در آزمایشگاه تلفن بل کار میکرد در حال تحقیق و بررسی روی فرستادن امواج صوتی به آن سوی اقیانوس اطلس بود که بدین منظور از یک آنتن بزرگ استفاده میکرد. سپس او متوجه شد که سیستم آنالوگ ضبط وی مدام یک سیگنال را از منبعی نامعین ضبط میکند. از آنجا که این سیگنال روزی شدت گرفت جانسکی گمان کرد که منبع آن ممکن است خورشید باشد. پس از بررسیها او متوجه شد که سیگنال دقیقاً با طلوع و غروب خورشید مطابق نیست ولی در عوض در یک سیکل ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه تکرار میشود نوعی از اجرام سماوی که ساکن در کره سماوی میباشند و با شب و روز زمین میچرخند با مقایسه مشاهدات وی با نقشههای فضایی، دریافت که این سیگنالها از کهکشان راه شیری میآید و در مرکز کهکشان قوت میگیرد در صورت فلکی کماندار او نتایج مشاهدات و اکتشافاتش را در سال ۱۹۳۳ رسماً اعلام کرد؛ ولی از آنجا که آزمایشگاه بل وی را به شاخه دیگری منتقل کرد او نتوانست تحقیقات خود را در این زمینه ادامه دهد. گرت ربر با ساختن یک دیش شلجمی با ۹ متر طول در شعاع که در ساخت رادیو تلسکوپ استفاده میشد کمک شایانی به اخترشناسی رادیوی کرد این کار در ۱۹۳۷ انجام گرفت بعد از مدتی وی موفق به ترسیم اولین نقشه آسمانی از امواج رادیویی شد.
در اوایل دهه ۵۰ مارتین ریل و آنتونی هویش دردانشگاه کمبریج از تداخل سنج امواج که در دانشگاه موجود بود استفاده کرده و موفق به ترسیم نقشههای معروف ۲c و ۳c شدند.
مطالب مرتبط
خرید پرینتر (چاپگر) + انواع پرینتر + لینک خرید پرینتر
خرید تلفن بی سیم و باسیم و سانترال و ویپ+ لینک خرید + تاریخچه
خرید دوربین عکاسی + تاریخچه + لینک خرید